 |
kuwabatake  12 mar 2008 10:59
| | Hej Bullen, jag har ett problem.
Lite d� och d�, s� finns det saker som jag m�ste skicka med snigelpost, unders�kningar man ska delta i, eller jobbbrev som ska in till huvudkontoret, eller kort man ska skicka till n�gon av n�gon anledning; oavsett vilket s� blir det att man skickar dessa i brev, brev som n�r man �r klar ska klistra igen och l�gga p� en postl�da. Men klistret p� breven �r alltid s� f�rbannat d�ligt, dvs det f�ster inte alls! Jag f�r alltid g� och h�mta tejp och tejpa fast fliken ist�llet.
Och med tanke p� att varje kuvert jag f�r i mina h�nder, lider av samma klisterproblem s� b�rjar jag undra om jag har missat n�gon modernitet och nyutveckling av flikklistret, f�r jag hade aldrig n�gra problem n�r jag var yngre och skulle skicka brev.
Min teknik har alltid varit att slicka p� limmet, och sen klistra ihop, s� fungerade det f�rrut och jag har inte f�tt n�gon indikation p� att det inte skulle vara s� nu. N�got jag dock har m�rkt �r att klistret f�rr i tiden, smakade gott, det var lite s�tt s�d�r, och n�r man d� klistrade igen det, s� satt det direkt som berget! Klistret idag, smakar dock inte s�tt, det smakar ingenting, och n�r man klistrar ihop det s� h�ller det inte alls!
�r det jag som missat n�gon ny teknik, s� att man inte ska slicka p� klistret, utan g�ra n�gont annat ist�llet, eller �r det helt enkelt s� att kuvertmakarna har tappat sin edge?
�r jag normal?
|
ENTURBULATE!..-,.-�r du n�gorlunda?,.-en vuxen ginger ale till KidCactus, om jag f�r be,.,-En apa! Vill du smaka?-,.-. |
 |
Ok�nd 12 mar 2008 11:09
| | Finns det inte kuvert med klister p� redan s� det �r bara att sm�lla ihop? eller det kanske bara �r frim�rken.
|
|
 |
Madarab P31  12 mar 2008 11:14
| | Jag har samma problem. Troligtvis har dom gjort klistret mindre giftigt och det fungerar s�mre p� grund av det... eller n�got s�nt. =)
|
A |
 |
Deadnight P28  12 mar 2008 11:14
| | Mr Micke: Finns det inte kuvert med klister p� redan s� det �r bara att sm�lla ihop? eller det kanske bara �r frim�rken. jo s�dana kuvert finns det men dock s� brukar det finnas en liten typ pappersremsa �ver klistret som man ska rycka bort sen �r det bara at st�nga och posta
sen vet jag att d�r jag jobbade f�rrut hade vi kuvert som man bara st�ngde och drog lite �ver s� satt de som berget (allts� man beh�vde inte slicka) kanske �r s�dana du f�tt tag i och att ditt saliv neutraliserar klistret?
|
|
 |
Limbo P28  12 mar 2008 13:31
| | Deadnight: bara st�ngde och drog lite �ver s� satt de som bergetMin erfarenhet av s�na �r att klistret �r r�tt tamt, men du kanske har jobbat p� st�llen som k�per b�ttre kuvert. ![[crazy]](gfx/smilies/crazy.gif)
|
|
 |
Deadnight P28  12 mar 2008 13:32
| | Limbo: Min erfarenhet av s�na �r att klistret �r r�tt tamt, men du kanske har jobbat p� st�llen som k�per b�ttre kuvert. �m�ste nog vara s� f�r de var jobbiga att f� upp om man kom p� att man gl�mt stoppa ner n�nting i det
|
|
 |
KidCactus  12 mar 2008 13:40
| | Min morsa har alltid haft detta problem med att klistret inte fastnar, s� f�rrut fick jag alltid g�ra det �t henne och d� gick det hur bra som helst. S� jag tror att det �r Kuwa det �r fel p�. Eller �tminstone hans tunga.
|
|
 |
A Kyckling P  12 mar 2008 13:45
| | Samma sak f�r mig, jag m�ste ocks� alltid tejpa kuverten efter slickning nuf�rtiden.
Och p� tal om �ndring av klassiska recept s� m�ste n�got ha skett med Bregott. F�rr i tiden var man tvungen att ha framf�rh�llning och ta ut sm�ret ur kylen typ en halvtimme innan mackbredning, men nu �r konsistensen precis som hos vilket annat sm�rg�smargarin som helst.
|
|
 |
KidCactus  12 mar 2008 14:11
| | A Kyckling: men nu �r konsistensen precis som hos vilket annat sm�rg�smargarin som helst. Intressant att du s�ger det, f�r jag har t�nkt p� precis samma sak. Och det m�ste ha h�nt nyligen.
|
|
 |
Limbo P28  12 mar 2008 14:39
| | Hmm... detta tarvar experiment. Jag k�per oftast Bregott� mellan, som �r mjukare eftersom det har en annan blandning av fetter. Jag f�r k�pa en ask vanligt Bregott� ocks�, och j�mf�ra.
|
|
 |
UfU__X P22  12 mar 2008 17:29
| | Det �r inte s� att det �r s�nt klister som inte beh�ver tunga f�r att fungera s� n�r du slickar p� det slickar du bara bort klistret? ![[tard]](gfx/smilies/tard.gif)
|
"HI! I LIKE SHORTS! THEY'RE COMFY AND EASY TO WEAR!" |
 |
Apestrife P24  12 mar 2008 18:59
| | Vad jag vet s� �r klister som inte tar s�nt som de f�ngelseinterner som blandat limmet pissat extra mycket i.
Det �r sant.
|
Ron Asheton 1948 - 2009 |
 |
kuwabatake  12 mar 2008 20:00
| | A Kyckling: F�rr i tiden var man tvungen att ha framf�rh�llning och ta ut sm�ret ur kylen typ en halvtimme innan mackbredning, men nu �r konsistensen precis som hos vilket annat sm�rg�smargarin som helst.JA! Har ocks� tyckt detta nu p� senare tid, men har bara trott att det varit inbillning, intressant att du och Kactus noterat samma sak. Vilka l�mska sm�rmakare minsann, f�r de har minsann inte anonserat denna f�r�ndring. (Jag k�r bara p� extrasaltat Bregott ![[love]](gfx/smilies/love.gif) )
|
ENTURBULATE!..-,.-�r du n�gorlunda?,.-en vuxen ginger ale till KidCactus, om jag f�r be,.,-En apa! Vill du smaka?-,.-. |
 |
Nylen P18  12 mar 2008 23:13
| | hahah frim�rken och brec ![[tired]](gfx/smilies/tired.gif)
|
|
 |
posts�ck P30  14 mar 2008 15:37
| | Aha ! �ntligen en tr�d som kr�ver min expertis. Det verkar mig som att det nya klistret beh�ver ett l�ngt slick, slickar du f�r mycket �r det k�rt. ![[smile]](gfx/smilies/smile.gif)
|
"N�r jag var 23 fanns inte internet. Eller jo det fanns men det var typ tv� sidor om n�ns katt." / Magnus Betn�r |
 |
The Laws  14 mar 2008 16:05
| | Det �r ju inte utan att man blir l�tt nostalgisk �ver en annan tr�d n�r man ser den h�r. ![[love]](gfx/smilies/love.gif)
|
We are ugly but we have the music. |
 |
Ok�nd 14 mar 2008 17:06
| | Klisteret som sitter p� kuvert och frim�rken �r gott...
|
|
 |
kuwabatake  14 mar 2008 21:33
| | Sundance Kid: Klisteret som sitter p� kuvert och frim�rken �r gott...Den gamla modellen ja! Idag smakar de inget. ![[no-no]](gfx/smilies/no-no.gif)
|
ENTURBULATE!..-,.-�r du n�gorlunda?,.-en vuxen ginger ale till KidCactus, om jag f�r be,.,-En apa! Vill du smaka?-,.-. |
 |
Ok�nd 14 mar 2008 22:09
| | Du slickar v�l inte p� dom kuverten som man bara river av en flik p� d� och kl�mmer ihop eller? ![[wink]](gfx/smilies/wink.gif) Var p� v�g att g�ra det sj�lv. Ny uppfinning.
|
|
 |
Sir Fuzzy of Gamer P29  18 mar 2008 18:36
| | Jag klistrar oftast p� flera samtidigt, t.ex. tv� ihoph�ftade, d� drar jag dem 2-3 g�nger �ver min saliverande tunga. Sen s�tter jag dit dem och pressar lite extra f�r s�kerhets skull. Brukar funka.
Salivet spelar nog en viss roll, har man mer slemmigt saliv kanske det f�ster b�ttre �n om man har mindre slemmigt saliv, osv. Vetenskapligt uttryckt.
|
It isn't Beethoven, Mama, but it sure bounces. |
 |
Man5on P  18 mar 2008 21:03
| | Ang. Bregott tycker jag att det �r p� tok f�r h�rt. Det �r sjukt skabbigt n�r det blir f�r tjockt lager sm�r p� mackan, vilket ofta kan ske med Bregott om man inte f�r sm�rknifven, typ, 100 g�nger �ver sm�ret f�r att sakta men s�kert n�ta ner det.
Sj�lv anv�nder jag Milda. Blir ofta perfekt m�ngd sm�r.
|
I'm coming down fast but I'm miles above you |
**** Tr�den l�st p� grund av inaktivitet 19 mar 2009 00:01 ****
|